Barometrul Securității Energetice, 24.06.2020

Barometrul Securității Energetice

 

Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI) prin Laboratorul pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS) vă invită miercuri, 24 iunie 2020, începând cu ora 10.00, la sediul Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125 pentru prezentarea celei de-a doua ediții a „Barometrului Securității Energetice” din România, bazat pe o amplă cercetare sociologică realizată la nivel național de către INSCOP Research, în colaborare cu STRATEGIC Thinking Group.

La evenimentul moderat de vicepreședintele Academiei Române, academician Victor Voicu, vor participa:

  • Domnul Virgil Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri,
  • Domul Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților,
  • Domnul Vasile Iuga, consultant în energie,
  • Domnul Răzvan Nicolescu, partener Deloitte și lider pentru Europa Centrală responsabil de industria gazelor naturale, petrolului și produselor chimice
  • Domnul Remus Ioan Ștefureac, director al INSCOP Research și coordonator al think tank-ului STRATEGIC Thinking Group
  • Domnul Dan Dungaciu, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI)

Barometrul Securității Energetice este un instrument anual de evaluare ce își propune să măsoare percepții, atitudini și viziuni legate de politicile în domeniul energiei, analizate în contextul mai amplu al relațiilor internaționale.

A doua ediție a Barometrului Securității Energetice – Iunie 2020, măsoară evoluția comparativă a opiniilor populației referitoare la diverse teme evaluate în Prima ediție a Barometrului Securității Energetice – septembrie 2019, precum atitudinea față de schimbările climatice, percepția publică față de diversele surse de energie, raportarea românilor cu privire la proiecte strategice în domeniul energiei, la problema subvenționării consumatorilor vulnerabili de energie, atitudinea opiniei publice față de aliații euro-atlantici, mândria de a fi român, protejarea drepturilor minorităților, dar și teme noi precum liberalizarea pieței de gaz și electricitate, opiniile populației cu privire la Acordul Verde propus de Comisia Europeană, percepția asupra Uniunii Europene în contextul epidemiei de coronavirus, asupra acțiunilor Rusiei în domeniul energetic, atitudinea față de liderii politici ai Ungariei sau încrederea populației în alte țări.

 

Evenimentul va fi organizat în aer liber, în curtea Academiei Române din strada Calea Victoriei, nr. 125

Barometrul Securității Energetice, 24.06.2020